IDAG VANN BJÖRN RANELID MITT HJÄRTA!

Jag vet inte hur många som såg "Efter 10" idag Med Malou von Sieverts?
Hon hade besök av bl.a Björn Ranelid och en vän till honom en Journalist som mist sin kära hustru på ett tragiskt sätt. Journalisten berättade att han hade tagit det väldigt hårt och haft massor av vänner innan han mist sin hustru, de hade haft en stor umgängeskrets. Men...efter att hustrun hade gått över på andra sidan så fanns det bara 4 RIKTIGA vänner kvar! Däribland Björn Ranelid. Han hade orkat prata, älta, lyssna, höra av sig, finnas där och lagt vissa saker åt sidan för att hjälpa sin vän. Jag blev rörd till tårar! Gud vilken fin man Ranelid - all heder åt dig (kan du klonas kanske) skämt åsido. Ranelid sa något som jag tyckte var vackert - det finns inga "jag har inte tid", "inte ork"," har annat för mig", "jag måste prioritera förstår du", "jag jobbar heltid förstår du" och jag kan inte för jag ska träffa henne eller honom" m.m. Listan kan göras lång, hur människor som en gång var vänner med varandra kommer med ursäkter, för att de inte orkade... Jag tycker som medmänniska att de är fruktansvärt hur vissa kan vara så själviska och upptagna, så att de inte kan ge en liten minut till någon, som en gång betytt något för den som bär på någon slags sorg! Och jag  känner faktiskt igen en hel del själv (tyvärr)... Men egentligen tycker jag personligen synd om dessa egoister som väljer bort sina vänner "bara för att de inte orkar att höra ältandet"! Synd att människor som tänker så, inte kan tänka - nästa gång kan det vara jag själv... vem ska de då vända sig till. Ja det kanske vissa borde tänka på.
 
Att bry sig, finnas där, höra på ältandet, slå en signal, komma förbi en liten stund eller varför inte skriva några vackra rader. Allt detta och mer därtill - det är A o O för mig att få finnas där och få vara delaktig!
Vänskap är något vackert och som består hela LIVET, men man får inte glömma att "vattna den" så att den växer...och inte vissnar!
Att ta och ge, ger oss så mycket glädje och det finns inte någon som är bättre, finare eller kan mer än den andre - men att öppna sitt hjärta för varandra, lyssna och förstå stärker människans Livskvalite en hel del! 
Det är aldrig för sent att göra allt det där för någon som har det svårt, det gäller att bara "komma  till skott"!
Tack Björn Ranelid!  Du har säkert fått en hel del att tänka efter hur man ska vara som Medmänniska och Vän!
 
Kram och Take care! Angelnrone en ljusbärare och medmänniska♥♥♥
 
Bilden säger mer än ord det man gör mot andra återspeglar sig mot en själv...
 
 
 

EN HÄRLIGT SOLIG KAKA SÅ HÄR PÅ HÖSTKANTEN

 
 
Tittade ut ikväll och det var blåsigt mörkt och ruggigt!
Mannen var sugen på en kaka till kaffet så sagt och gjort...
Visst lyser den upp i höstmörkret och med ett fint budskap med Kärlek.
Vill du veta hur man gör? OK receptet följer här.
Du behöver:
 
2 ägg
2 ½ dl socker
4 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
150 gr margarin
5 msk kakao
3-4 msk hett kokt kaffe
 
Garnering till  tårtan en liten rulle bananmarsipan och lite färdiga tuber med dekorationsgele.
 
Vispa ägg och socker poröst. Under tiden smälter du margarinet låt svalna lite och häll i detta i smeten.
Fyll på med mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och det heta kaffet. Rör om till smeten känns jämn och blank. Smörj en form med löstagbara sidor och bröa med ströbröd. Sätt kakan i mitten av en uppvärmd ugn på 175 gr 8i ca 35 - 40 min (känn med sticka).
Under tiden kakan står i ugnen platta ut marsipanen ganska tunt med ett tjockt glas eller kavel. Använd en läskkapsyl och ta ut solarna med. Ta dessa försiktigt och lägg på en tallrik och garnera med gelen ögon och mun. Solen i mitten har jag tryck ut av glasets ovansida och gjort solstrålarna av gelen.
Dessa lägger man på då kakan svalnat och fäster solarna med en liten klick av gelen. Tyvärr sprack min kaka något men tycker det är charmigt när det inte är helt perfekt! Gissa om den blev god! Yes och mannen...han åt 3 stora bitar till kaffet!
 
Njut och låst smaka! Varsågoda bakat med Kärlek Angelnrone♥♥♥
 
 

DAGENS TÄNKVÄRDA ORD


Kärlek och åter Kärlek är nog det finaste jag vet!
Det kan vara så mycket, Kärlek till en partner, till ett eller flera barn, nära och kära, naturen, sina medmänniskor  men också till LIVET!
Själv brukar jag tacka Universum varje morgon då jag vaknar och sätter mig på sängkanten, det är härligt att få visa sin tacksamhet att få vakna upp till en ny dag! Sedan brukar jag fråga min kropp vad den vill göra idag och hur kroppen mår och då får man svar jag lovar - hur konstigt den än låter.
Börjar man sin dag med att säga till sig själv usch vilket väder och jag orkar inte och jag vill inte, ja då har man intalat sin kropp att man mår "pyton" och det är ju inte det man vill - eller hur?
Nej man ska tänka positivt och vara tacksam, så blir den nya dagen så mycket bättre och man mår bra inombords! Och...då orkar man och vill så mycket mer och känner ett inre lugn i sin själ och i sitt hjärta.
Dagen blir liksom glad och givande! Och man ser LIVET i ett annat perspektiv
 
Nattiskramar i massor från mig till er alla Angelnrone♥♥♥