DAGENS TÄNKVÄRDA ORD!

 
Detta så vackra citat, hittade jag på nätet, ett citat som är väl värt att tänka lite extra på...♥
 
Så ALLA rara Medmänniskor nu önskar jag Er alla, en riktigt God Natt! Sov gott - dröm vackra drömmar och take care! En massa goa nattiskramisar från Angelnrone♥♥♥

EN DIKT OM ATT BLI GAMMAL...

Uno splendido atollo disperso nell’oceano, quanti di noi ogni tanto ...
 
Att bli gammal efter många och strävsamma år, kan man jämföra med en Öde ö...
Lämnad utav "Skeppet" - någon man Älskat hela LIVET, det känns säkert lite som att...dö.
Tänk alla gamla och som levt för sina familjer, med barn och barnbarn och kanske till och med barnbarnens barn...
Plötsligt står de gamla i all sin ensamhet  och ser tillbaka då de själva var små barn...
På den tiden såg Världen mycket mer annorlunda ut,
då hade man tid för varandra, för man visste att Livet har ett slut!
Så går ens Älskade över på en annan strand och vardagen blir oftast svår!
Man drömmer sig tillbaka då man som ung gick där hand i hand, ja det känns liksom igår...
Ensamheten blir påtaglig och nästan ingen knackar på,
tänk att nån har glömt att det finns nån som längtar så!
Ett kort, ett samtal eller bara ett rart besök nån gång,
men ack den önskan finns i hjärtat eller som en påminnelse i en sång...
 
"DEN STORA DAGEN"
 
En gammal kvinna går omkring och pyntar i sitt hus
  Idag är det hennes stora dag.
    Hon har köpt kaffebröd och tårta som smyckats med små ljus
         och en likör av bästa slag.
                          Och när hon lägger på en duk, den finaste hon har,
    så ringer det på hennes telefon.
           Hon blir glad och lyfter luren och hör rösten på en karl,
    hennes allra yngsta son.


     Jaså, säger Du det, Du kan inte komma från,
        Du tog fel på vilken dag det var.
          Nej, det gör ingenting, om det är något, bara ring,
       för jag finns ju här var dag.


Hon tar fram finservicen, den med små violer på,
en kopp har visst en gång gått i kras.
Men hon tänker att det gör nog ingenting,
vi blir så få på mitt årliga kalas.
Och när kaffet kokar upp så ringer det på telefon,
och hon glömmer allt och springer därifrån,
och på ett ögonblick hon mister något av sin illusion
när hon hör sin yngste son.

Jaså, säger Du det...


Flera timmar drar förbi och dagen blir till kväll,
en trött gammal kvinna somnar in.
Hon har stått där hela dagen och väntat sina barn
vid sin blommiga gardin.
Hennes kaffebröd finns kvar och tårtan där den står,
den visar hur barn kan överge.
Och när dottern ringer finns det inget mer att förstå,
då har ljusen brunnit ner.

Jaså, säger Du det...
 
Ja den här låten borde alla som har gamla föräldrar lyssna på - så kanske det går upp ett ljus hur STOR ENSAMHETEN blir, då man har levt ett helt LIV och varit en familj och gjort ALLT!
 
Dikten har jag tillägnat en alldeles speciell person, som gett av sig själv hela långa Livet!
Du är GULD värd och jag Älskar Dig så mycket min kära! JAG tänker på Dig varje dag och på All Kärlek du gett och ger från Ditt hjärta! TACK för att Du finns! Puss o Kram/Din lilla Ängel♥♥♥
 
 

OCH SÅ LITE ANDLIGT SPÄNNANDE SÅ HÄR PÅ SENA TIMMAN...

För några månader sedan, visade jag en bild här på bloggen, som jag hade tagit i Mariakyrkan i Helsingborg!
 
Flickan till vänster i lite vit/rosa kläder och (när man förstorar upp kortet) - en gammaldags hätta på huvudet. Flickan fångade jag på bild, men fanns i verkligheten inte där!
När jag och en vän till mig var ute och lunchade tillsammans häromdagen, så passade vi på att avsluta dagen med att gå in i kyrkan eftersom som fina vän aldrig varit där! Dessförinnan åt vi på ett härligt ställe som låg mittemot kyrkan. Underbar mat och supertrevliga tjejer som jobbade där! När vi satt där, så fick jag till mig väldigt mycket!! Människor rörde sig runtom oss och efter ett tag, blev det rejält kyligt runtom oss. Jag frågade ena tjejen som jobbade där, om det var ok att stänga dörren. Hon stängde den själv, men det hjälpte inte. Till slut tog min vän på sig sin sjal och vi frös så ,fast att det var strålande sol ute. Sen luktade det brand men jag såg ingen brand. Så när vi hade ätit klart frågade jag personalen  om det hade brunnit där för länge sedan? Ja sa de, för en hel del år sedan...  Jag upptäckte fler saker och fick svar på dessa frågor med, men då passade jag på att fråga om det funnits någon begravningsplats därunder tidigare. Då berättade hon att det fanns en kyrkogård tidigare där och den sträckte sig ca 100 m neråt mot Drottninggatan till. Tjejen där tyckte det var spännande allt det jag fick fram och hoppades på att vi snart kom dit igen! Så...det lovade vi att göra.
 
Då vi var klara gick vi mot den stora kyrkans vackra port! Utanför finns det några trappsteg och under första steget på mitten ungefär, så låg det en liten hög med löv. Jag kände att där ville jag inte gå det fanns något där. Så jag sa åt min vän att vi går på sidan istället och det gjorde vi. När vi kom in i kyrkan la vi en liten peng i en bössa och tände ett ljus för någon som jag längtar efter sååå...! Min vän undrade om vi kunde gå i mittgången fram till Altartavlan med Jesus ovanför - denna är så otroligt vacker, ja hela kyrkan! Vi hade både varsin önskan som ligger oss varmt om hjärtat, så vi bad om att få ett tecken på att detta skulle gå i uppfyllelse mycket snart! Plötsligt dönade det bakom altartavlan och min vän tog tag i mig och sa vad var det. Vårt svar sa jag ! Underbart jag kände mig glad liksom i hela kroppen, en glädje som inte går att beskriva!!! Hon frågade om vi inte kunde sätta oss i en bänkrad, jovisst sa jag det kan vi göra. Vi vänder oss om för att välja ut en bänkrad, då plötsligt  den lilla dörren öppnas åt oss till den första bänkraden till höger - där flickan på bilden sitter till vänster (men hon fanns inte här idag)! Min vän var helt fashinerad, så ser jag en liten tanig äldre man hastigt skymta förbi framför oss för att i nästa sekund försvinna i intet. Såg du sa min vän såg du den mannen? Jag log och sa att jag med sett honom.  Han hade en låg platt kupad hatt, med stort brätte i svart, hans kappa var knälång rak med ståndarkrage och vid händerna var den klockad. Ansikte, händer eller ben såg vi inte någon av oss. Det här var mäktigt sa hon! Efter ett tag ringer min mobil (som jag trott att jag hade stängt av), mannen var utanför och skulle hämta oss. Då ser vi en kvinna komma in i kyrkan längst bak och sätta sig på ett kontor.
 
Vi gick dit för att fråga henne lite som vi undrade  över, det här med trappan fick vi en förklaring på! Förr i tiden så fanns det ingen trappa där och precis där jag berättade att jag inte ville gå, där ligger en Mamma och hennes lilla barn begravt hon berättade lite om händelsen och den gjorde ont i både hjärta och själ! Då jag visade bilden som jag hade tagit, sa hon att det såg ut som henne från ett tidigt 1600-tal. Hennes långa hår, hättan hon besökte kyrkan ofta och hon hade skymtat henne själv också. Något som jag inte hade lagt märke till själv var, att flickan sitter en bit upp och alltså inte i bänkraden...det var kvinnan på kontoret som såg det. Hon hade mycket intressant att berätta, så vi har bestämt oss för att för att besöka kyrkan snart igen!
Så händer något märkligt när jag är på besök i en blomsterhandel av en alldeles speciell orsak och väntar på att kvinnan vid disken ska bli klar, bakom deras skynke till fikarummet kommer mannen i de svarta kläderna igen, fast denna gången stannar han till en sekund eller två och tittar på mig och ler och vips är han borta - igen.
Som medial och med ett Andligt intresse så får man vara med om mycket både spännande och ibland också lite "kusligt"...
Så kära vännen Tack för en något udda, men jättetrevlig dag ser fram emot nästa gång vi ska dit...
 
Massa goa kramar till dig min fina vän och till er alla som kikar in på min blogg!
Take care sov sött och dröm vackra drömmar er allas Angelnrone♥♥♥