”JAG HAR INTE LAGT NER BLOGGEN BARA. PAUSAT ETT TAG...!”

 
 Till alla mina trogna följare....
 
Det var menat att göra en kort paus, men det blev inte så tyvärr!
Som ni vet opererades jag i slutet av januari för Cancer eländet man helst vill vara utan! För mig är det andra gången så inte utan att oron finns...!
Därefter var det 3 veckors strålning i Lund.
Först fick jag en medicin för att bromsa den elaka sjukdomen. Den gav mig en fruktansvärd värk o jag fick väldigt svårt att röra mig! Som om det inte vore nog, så blev jag svårt sjuk 40' feber o en sänka på över 300! Ambulansen hämtade mig till Mava under övervakning man var rädd att jag hade smittats av covid-19!! 4 dagar efter att jag blivit inlagd fick jag veta att jag inte hade covid-19 tack gode gud för det!
 
 
Jag är allergisk mot antibiotika, men det fick jag massor av intravenöst o flera ggr per dygn! Tack vare engaread o underbar personal, så lyckades de få ner min sänka och feber! Jag skickades hem för att inte bli smittad o med en massa medicin som i sin tur slog ut min mage! Så då fick jag äta medicin för det och dricka Proviva, Ramlösa, soppor m.m.
 
Då var det dags för min första Zolendronsyrabehandling i form av dropp som jag ska ta på Onkologen var 6:e månad i tre år. Det gick bra, varade 30-40 min sen fick jag gå hem. Dan efter blev jag såååå sjuk av den behandlingen att jag inte kunde gå upp ur sängen, det varade bara 1 dag som väl var!  Jag fick så testa en ny medicin som var lika hemsk med nya problem!! Värken var lika hemsk, jag fick dimsyn o kraftig ångest o svårt att andas. Ganska tufft då man precis haft lunginflammation med vätska i lungorna o en astma som jag får leva med! Så gjorde man en veckas uppehåll av medicinen och jag kom akut till ögonläkaren! Man konstaterade att dimsynen o ångesten var en biverkning av medicinen. Min syn var jättebra men cancermediciner torkar ut slemhinnorna! Så nu blir det att tillföra ögondroppar var dag ett par ggr om dan!
 


Så fick jag testa en tredje medicin som tyvärr kan ge annan cancer om det vill sig illa!! Men värken är på ett annat sätt däremot blir mina tår förlamade titt som tätt och gör att jag inte ens kan ta mig ut en runda med min rollator som jag köpte då min första medicin satte sig i leder o muskler.
Den 1 september var det dags att bestämma mig för vilken medicin jag skulle behålla och som kändes bäst för mig..?! Inte helt lätt, men valde den sista efter mycket övervägande! Jag ska ju ta den i 5 hela år tillsammans med dropp, tandläkarbesök och en speciell kalkmedicin för att undvika skelettskador.
 
 
Ensamheten känns av eftersom jag är infektionskänslig o har inget immunförsvar. Vänner ringer o smsar o nån har kommit på besök o det gör mig väldigt glad. Så klart sitter vi ute med avstånd under dessa hemska Coronatider, men det har hänt att vi suttit inomhus med avstånd o handsprit är ett måste!!!
 


Den här gången har cancern tagit lite hårdare på mig o den där tröttheten man får, är inte nådig det känns som om man håller på att dö!
 
Nu är det snart dags att få min andra Zoledronsyrabehandling igen o tandläkarbesök! Undras hur jag kommer att må tillsammans med denna medicinen jag får nu!!
 
Ja som ni kanske förstår är orken nere på noll oftast, så att skriva på bloggen känns tungt just nu! Kanske vänjer kroppen sig vid den nya medicinen  så småningom men i nuläget blir det inte så mycket skrivet härinne... Jag återkommer när jag känner mig lite piggare o hoppas på att ni tittar in lite senare!
 
 
Ja inget roligt det här o speciellt när medicinen tar bort min rörlighet o ger mig smärta istället. Jag är ju van att röra på mig mycket i ofta, men det går inte längre...!
 
Kära mina vänner sprid Kärlek och ni får Kärlek tillbaka 🙏🌹❤️
Vi ses snart igen❣️