”TÄNKVÄRDA ORD OCH LITE NYTTIGT...”!

 
 
Äntligen fredag o helg 🤗
Idag har jag gjort en underbar o nyttig frukost tillsammans med tända ljus 🌸😋🌸
 
 
Kaffe så klart som är uppiggande o bra för hjärtat ❤️
 
Smoothie med grönt äpple, zucchini o kiwi!
 
Äpplet motverkar cancer, äppleskalet kan halvera tillväxttakten för tarmcancerceller, pga de många fytokemikalierna enligt forskning från Cornell University i New York. Äpplet har de mest hjärtvänliga fibrerna som sitter i skalet de är vattenlösliga o sänker blodets nivåer av LDL-kolesterol. Inte nog med det, skalen innehåller även fytokemikalier som anses förebygga lung- o bröstcancer!
Var noga att tvätta dem innan!
 
Zucchinin innehåller rikligt med vattenlösliga fibrer vilka förstärker tarmfloran. Skalet skyddar även hjärnan o förebygger åderförkalkning o är antiinflammatoriskt.
 
Kiwin är rik på C-vitamin. Skalet innehåller 3 ggr så mycket fibrer o antioxidanter som själva fruktköttet -visar forskning!
Obs! Tvätta skalet noga!  Äter man skalet undviker man samtidigt att förlora de C-vitaminer som sitter precis under skalet.
 
Två mackor med kokt ägg o gräslök.
 
Ägget är nyttigt för det höjer det ”nyttiga” kolesterolet i blodet o omvandlar dessutom det dåliga kolesterolet till mindre mängd farligt kolesterol! På så vis minskar risken för hjärt - o kärlsjukdomar.
 
Gräslök är faktiskt nyttigare än man tror! Den innehåller massor av proteiner, fibrer, krom, C-vitamin o Flavonoider. Dessutom bidrar den till att sänka kolesterolvärdet samt håller blodsockernivåerna i balans!
 
Så idag har jag varit extra nyttig o tänkt på vad min kropp mår bra av att äta!
 
🌟💜💜💜💜💜🌟
 
Sprid KÄRLEK o ni får KÄRLEK tillbaka 🌹
Glöm inte ge någon ni möter ett leende från hjärtat menat, det kan göra skillnad!
Och sist men inte minst - Ta hand om Dig själv, det finns bara en Du o Du är så värdefull 🙏
 
 
#1 - - Anonym:

Hej angel; Åh så mycket gott och så kul att lösa på alla hälsofördelar och vad de innehåller, mycket bra skrivet. Kramar från Tess

Svar: Hejsan Tess!Tack så mycket! Kul att du gillade o du som är Hälsoinformatör kände säkert till en hel del av det! Visst är det fantastiskt vad maten vi äter kan göra för vår hälsa👍
Kramar💜
Angelnrone